تحقق امنیت اجتماعی در سایه‏ حجاب زن

ی, 04/22/1399 - 09:52
تحقق امنیت اجتماعی در سایه‏ حجاب زن

رحیم فرخ‌نیا، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه« در همدان درباره حجاب و سلامت نسل و اجتماع، اظهار کرد: اجتماع از افراد تشکیل می‌شود و افراد در خانواده‌ها پرورش می‌یابند، لذا اگر با حفظ حجاب، اصالت و سلامت خانواده‌ها تأمین شود سبب استواری و حفظ بقای نوع بشر خواهد شد.

وی ادامه داد: مسلم است وقتی که کانون خانواده گرم و پر جاذبه بود، این گرمی و استحکام در بالا بردن روحیه عمومی  مردم جامعه تأثیر بسزایی دارد؛ هنگامی که کودکان چنین‌ خانواده‌ای با تربت صحیح و تعادل روحیه پرورش یابند، ورودشان به جامعه نه تنها موجب بروز بزهکاری و جرم نیست بلکه سر منشأ سازندگی و تعالی جامعه خواهد بود.

فرخ‌نیا خاطرنشان کرد: بدحجابی و عدم رعایت حدود پوشش در خارج از محیط خانه موجب کاهش رابطه جذب و انجذاب بین زن و شوهر و کشیده شدن زمینه تمتعات و بهره‌ورزی‌های جنسی  به خارج از محیط خانواده می‌شود. نتیجه این امر به وجود آمدن کودکان سرگردان و بی‌سرپرست پرورشگاهی که پدر و مادری برای خود نمی‌شناسند و هرگز از عطوفت و خدمت و فداکاری پدر و مادر بویی نبرده‌اند؛ چنین فرزندانی چگونه آینده‌سازانی برای جامعه خواهند بود؟

استاد دانشگاه عنوان کرد: حجاب و عفت زن زینتی است که به او زیبایی اخلاقی و جاذبه ظاهری و شخصیت و ابهت معنوی عطا می‌کند که نه تنها جنبه حیوانیت و شهوت مردان جامعه و جوانان هوسران را تحریک نمی‌کند بلکه انسانیت و فطرت ملکوتی آنها را تحریک می‌کند.

حجاب در مسئولیت‌های اجتماعی عامل پیشرفت است

وی ادامه داد: با رعایت حجاب، ریشه بسیاری از تفاخرها، تکاثرها، حرص و ولع‌ها، اسراف‌ها و تحریک‌های بی‌موقع و بذر فساد خشکانده خواهد شد و زنان به جای خودنمایی و ایجاد ارتباط ناسالم عمر خود را در جهت هدف نهایی زندگی انسانی صرف می‌کنند.

فرخ‌نیا تصریح کرد: زنان به عنوان نیمی از پیکر جامعه علاوه بر شأن مادری و همسری نقش‌های دیگری را نیز در جامعه به عهده دارند، پس حجاب در مسئولیت‌های اجتماعی نیز نقش مهم و بازدارنده و عامل پیشرفت را دارد.

وی اضافه کرد: این حقیقتی است که زن بخش عظیمی از نیروی انسانی یک جامعه را تشکیل می‌دهد و در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی می‌تواند نقش‌آفرینی بزرگی داشته باشد.

استاد جامعه شناسی بیان کرد: زنانی در کسب علوم، تخصص و مهارت‌های مختلف در سطح اجتماع موفق‌ترند که با حجاب اسلامی در جامعه حاضر شوند و با طنازی و خودنمایی، آرامش خیال و راحتی روحی و جسمی خود و دیگران را بر هم نزنند؛ اگر اجتماع میدان کار است باید برای ورود در این میدان لباس کار پوشید.

وی ابراز کرد: بی‌حجابی و کشاندن تمتعات جنسی به صحنه اجتماع، معنویت را تضعیف و اسباب انحطاط اخلاقی جوانان را فراهم  و تضعیف معنویت در میان افراد جامعه زمینه تسلط همه جانبه دشمنان اسلام را فراهم‌ می‌کند. درنتیجه بی‌حجابی موجب تحذیر و بی‌حس کردن اجتماعات انسانی و تضعیف اراده افراد جامعه برای جلوگیری از هرگونه مبارزه علیه منافع و سلطه فرهنگی سیاسی می‌شود.

فرح نیا تأکید کرد: پوشش اسلامی به منزله یک حفاظ ظاهری و باطنی در برابر افراد نامحرم، قلمداد می‏ شود که مصونیت اخلاقی، خانوادگی و پیوند عمیق میان حجاب ظاهری و بازداری باطنی و از همه مهم‏تر امنیت اجتماعی را فراهم می‏ سازد و پیشینه آن به اندازه تاریخ آفرینش انسان است، چراکه پوشش و لباس هر بشری، پرچم کشور وجود اوست. پرچمی که وی بر خانه وجودش نصب کرده است و با آن اعلام می‏دارد که از کدام فرهنگ تبعیّت می‏کند

وی تصریح کرد: در سال‏های اخیر، روند شبهات درباره حجاب و پوشش اسلامی، شدت یافته است و مطرح شدن شبهات فراوان در زمینه حجاب برتر به همراه عوامل دیگری مانند ضعف اعتقاد و عدم شناخت کافی از این مسأله موجب  افت روند استفاده از مصادیق چنین حجابی در جامعه شده است، که نتیجه اتخاذ روش تخریبی بعضی مطبوعات و رواج پوشش های نامناسب در مقابل نامحرمان است.

امنیت اجتماعی، هدف اساسی وجوب حجاب

این استاد دانشگاه تشریح کرد: با توجه به آیات قرآن مجید، به خوبی مشخص و معین می‏ گردد که هدف از تشریع وجوب حکم حجاب اسلامی دست‏یابی به تزکیه نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی جهت استحکام و گسترش امنیّت اجتماعی است.

وی افزود: چون نگاه نامحرم توسط مردان، باعث تحریک و تهییج جنسی آنان و در نتیجه منجر به فساد و ریشه ‏کن نمودن امنت اجتماعی می‏ شود، خداوند در کنار دستور حجاب و پوشش بدن به بانوان، مردان را نیز امر به حجاب و پوشش چشم داده و نگاه به نامحرم را بر ایشان، حرام کرده است

فرخ‌نیا اظهار کرد: یکی از فلسفه ‏های حقیقی وجوب حجاب، حفظ آرامش زن، مصونیت جامعه از فساد و عمق و معنا بخشیدن به امنیّت اجتماعی با توسعه آن است، زیرا نفس آدمی، دریایی مواج از تمایلات و خواسته ‏های اوست که مهم‏ترین آنها به خوراکی‏ ها، امور جنسی و مال و جاه و مقام، مربوط می‏ شود و بدون شک بالاترین خواسته‏ های مردان، تمایل به جنس زن است.

وی ادامه داد: ارائه زیبایی‏ ها و مواضع بدن زن، به شهوت و طمع مردان، دامن می‏ زند و آنها را به یک کانون جدّی خطر مبدّل می‏ سازد که به سلب آرامش زن و امنیت اجتماعی منتهی می‏ گردد. آنچه می‏ تواند از این ناامنی پیشگیری کند، پوشش زن از چشمان گرسنه نامحرمان است که با حجاب کامل اسلامی، عملی خواهد شد.

تحقق امنیت اجتماعی در سایه حجاب زن

فرح نیا خاطرنشان کرد: پوششی که اسلام آن را به عنوان یک حکم شرعی اعلام کرده است، یک عمل ظاهری و گسسته از عوامل و پایه ‏ها نیست، بلکه حجاب، خیمه عفاف بانوانی است که آن را بر پایه‏ های خود استوار نموده و باعث ترویج ارزش امنیّت اجتماعی می‏ گردند و به تحقق آن در جامعه اسلامی، کمک می‏ نمایند.

 استاد جامعه‌شناسی بیان کرد: شناخت سیمای زن، حقیقت حجاب، فلسفه و آثار آن از جمله پایه ‏های مستحکم پوشش دینی و تبلور امنیت اجتماعی است؛ وقتی خانمی به پاسخ درونی خود که چرا باید پوشیده باشم نایل شود، پایه ‏های حجاب دینی در او شکل گرفته و با آگاهی کامل به امنیت اجتماعی ارزش می‏ بخشد و دوام آن را تضمین خواهد کرد.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.